Om livet på en gård i Värmland -
inredning, blommor & trädgård, årstider (tokig i jul), loppisfynd, lite mode, en gnutta jobb och lite annat smått o gott.

lördag 15 oktober 2011

Läkarsällskapets glögg (vit)

Det här receptet har jag fått av skolchefen i den kommun där jag jobbar. Varje år får jag höra att den är såååå god. I år måste jag testa!

Ingredienser
2 flaskor torrt vitt vin
37 cl sherry
2 dl vodka
4 st kanelstänger
2 msk kardemummakärnor
1 msk kryddnejlikor
4 bitar pomeransskal
3 dl strösocker
10 droppar aromatisk tinktur (finns på apoteket)


Så här gör du:
1)   Värm under omrörning en halv flaska av vinet med de torkade kryddorna och sockret. De ska värmas till strax under kokpunkten. Får inte kokas. Tag kastrullen från värmen och ställ det att dra under lock i ett dygn.

2)   Sila ifrån kryddorna och häll över resterande vin, sherry, vodka och tinktur. (Aromatisk tinktur köper du på Apoteket).

3)   Häll glöggen på flaskor och tillslut väl. Låt glöggen mogna någon dag innan du använder den. Den blir godare i smaken av att lagras och håller sig i flera månader.

 GLÖGG ÄR GOTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar