Om livet på en gård i Värmland -
inredning, blommor & trädgård, årstider (tokig i jul), loppisfynd, lite mode, en gnutta jobb och lite annat smått o gott.

lördag 31 mars 2012

Snart påsk

För ett par år sedan tog Caroline några "påskiga" bilder på Elsa. Tycker själv att de blev väldigt bra.

Caroline har en egen hemsida som du finner här.


Tillbaka igen...

Bloggtorkan fortsatte men nu är jag tillbaka igen. Jag har legat på sjukhus några dagar pga en operation så orken har inte varit vad den borde vara.

Har roat mig med lite nätshopping, behövde ett par till nya skor inför sommaren. Ett par PUMA ballerinamodell passar mig precis. Visst är de fina? Hade valt svarta om de funnits i min storlek, tyvärr brukar 41:or gå åt fort.

Bild från http://www.ellos.se/

Förra veckan passade jag på att beställa nya gummistövlar till Elsa via nätet, på http://www.lager157.com/ och då slank det med en tröja som passar nu i vår. Lite Pippi-stuk! ;) Gillar den!

lördag 24 mars 2012

Foton

Sitter vid en annan dator och hittade gamla  bilder på Elsa. Det är min äldsta dotter som fotat; se http://www.dahlenfoto.com/


torsdag 22 mars 2012

Bloggtorka

Nu var det länge sedan sist, jag har jobbat, å jobbat...vet egentligen inte hur många timmar det blivit hemma. IUP-omdömen ska skrivas, prov ska bedömas och ytterligare prov ska bedömas. Ja, det har helt enkelt varit två galna veckor, men snart lugnar det ner sig.

söndag 11 mars 2012

Marimekko - Converse

Ibland trillar man över saker som man inte visste fanns. Hittade Converse skor i Marimekkotyg. Fantastiskt snygga. Eller vad tycker du?

Bilder lånade härifrån och från ett ställe till.

***********

Beställde ´"mina drömskor" och de var gigantiskt stora. Jag har alltid samma storlek p åmina skor men här fick de åka tillbaka hoppas de återkommer snart. ;)



De här fanns omskrivna i FEMINA - här

Mina drömskor med en väska till kanske?

Vårtecken

Äntligen! Elsa luftade sin cykel för första gången i år och jag tog en promenad. Hon ville plocka blommor och jag sa att det inte finns blommor än, men där fik jag fel. Lyckan var total när de små tussilagorna plockades. Bildbevis nedan.

lördag 10 mars 2012

Loppisfynd - Nittsjö

Undra om det finns något som heter "bloggbombning"? Här kommer det tredje inägget eftersom jag inte vill blanda olika kategorier.

Åter till mitt loppisfynd. Jag är lite förälskad i Nittsjös keramik och när jag fann en kopp, sokerskål och gräddkanna för ynka 30 kr tillsammans kunde jag inte motstå. Tyvärr blev bilderna lite ljusa, men visst är de fina?



Idéer med "lusekofte"

Min dotter Caroline hade med sig en bunt tidigare sist hon kom från Norge. Jag älskar inredningsmagasin och nu fann jag några smarta idéer. Min GAMLA lusekofta kanske ryker nu. ;) Fotade direkt ur tidningen för att kunna spara bilderna.





Caprikläder

Det blev ett besök hos Tinas ting i Ålgården idag. Jag var där förra lördagen och norpade med mig ett par kataloger hem med säsongens Capri kollektion . Där fanns drömplaggen, så därför fick det bli ett besök idag. (Bilderna är lånade från capris hemsida)





Skorna blev det inte, men något liknande skulle jag kunna tänka mig.

I färgen hallon, den gillade jag också, vi får se...

onsdag 7 mars 2012

Annorlunda arbetsdag

Ibland har man lite tur. Idag bär det av till Karlstad där vi ska se på musikalen Next to Normal, en skolföreställning alltså. Kul att göra något annat!

söndag 4 mars 2012

Barnkläder

Har hittat en perfekt sida med barnkläder. Fastnade för en bikini åt Elsa så här tänker vi sommar redan.


Bild från smartkid.

Vasaloppet 2012

Idag fortsätter traditionen att åka Vasaloppet från soffan och det har jag gjort i många år. I år finns tyvärr inte Sven Plex Pettersson med under loppet. Han är saknad av mig och säkert många fler.

Vasaloppet har funnits med i hela mitt liv. Min faster i Lima hade "vasalöpare" boende hos sig i många år och hela byn är engagerade i Vasaloppet. Skidåkare bor i skolan och och hemma hos familjer och frukost ska serveras tidigt för att åkarna ska komma till start i tid.

Jag har sett Vasaloppet "live" en gång innan barnen kom, närmare sagt 1988. På den tiden bodde jag i Malung. Då såg vi starten och bilade till Smågan, Evertsberg och målet i Mora. Nästa gång jag ser loppet får nog bli målgången i Mora.

Fick se en av mina gamla elever som befinner sig högt upp i listan, 6e plats i Smågan. Kul!

lördag 3 mars 2012

Termosmugg

Äntligen har jag fått tag i en termosmugg värd namnet. En... PRIMUS... förr var primus bara ett gasolkök som vi använde på tältsemestrar (på 70-talet). Varje morgon på väg till jobbet fyller jag min termosmugg med te. Det är bara det att den inte håller tätt och det ska den här göra. Den har inte fått bästa poäng i tester, men den duger gott. Kolla in min rosa nya PRIMUS termosmugg. Visst är den fin?

Bilder från http://www.outnet.se/

MIn favvofärg!

Finns i flera färger också.

fredag 2 mars 2012

Virkat - Odd Molly

Odd Molly -bloggar brukar jag läsa någon gång då och då. Idag trillade jag över en blogg och fann ett fantastiskt linne, virkat så klart. ;) De har också en virkad kjol men den är "too much", enligt min mening. För något år sedan virkade jag en tunika så ett liknande linne borde jag kunna knåpa ihop.


Bilderna är lånade från NOOS.



Priset för linnet, 1990 kr.

PRis för kjolen, 4990 kr.

Retro - galgar

När jag var liten (sisådär på 1970-talet) hade vi några blå barngalgar med "bambi"-mönster på. Idag finns en kvar och den hänger i Elsas garderob. Döm om min förvåning när jag besökte Pernillas barnkammare i somras så hade hon nytillverkade. Det fanns inga blå men väl vita, så det blev ett par stycken. Här får ni se hur de ser ut:

Den nya är spegelvänd mot den gamla.