Om livet på en gård i Värmland -
inredning, blommor & trädgård, årstider (tokig i jul), loppisfynd, lite mode, en gnutta jobb och lite annat smått o gott.

söndag 29 april 2012

Badkläder och badbrud

Nu är Elsas badkläder utrensade, de här som finns med på bilderna har varit favoriter allihop men tyvärr så växer hon ur dem. Nu är nya inköpta inför sommarens bad. Bilderna har Caroline tagit och henne hittar du här.
  • Blå Adidas bikini
  • Ida T baddräkt med humrar
  • Katvig, appelprint med solskydd
  • Polarn & Pyret bikini





tisdag 24 april 2012

Pelargonhus - växthus - uterum - orangeri

Kärt barn har många namn. Min högsta önskan har varit ett växthus, hemabygge eller färdigt. Annonserna på Blocket har gåtts igenom varje vecka men inget lämpligt har dykt upp. Min man har förespråkat ett hemmabygge, men hur skulle det se ut? För en månad sedan köpte jag tidningen Drömhem & Trädgård, och där fanns det perfekta med bilder och allt. Nästan allt material finns så det är bara att köra igång. Äntligen!

Bilderna är fotade ur tidningen. Visst är det fint? 





måndag 23 april 2012

Fontängroda

Nu har jag suktat länge nog efter en liten vattensprutande groda. Det låter så härligt i vatten som porlar och en liten groda passar perfekt på verandan. Det finns med ljus och utan, det måste jag grunna på ett tag.
Grodorna finns hos Mr Fredrik och hos Min lilla vrå där bilderna är lånade.


onsdag 18 april 2012

Gamla trädgårdsstolar

YES - de blev mina! Länge har jag letat efter gamla caféstolar men inte hittat de optimala. Har nyligen sett en superfin "grupp" på Blocket men priset var lite väl högt, MEN den som väntar på något gott... Idag trillade jag över en annan annons, visserligen renoveringsobjekt men det gör mig ingenting. :) Visst är de fina?


De här blev mina!!!!

Bordet är snyggt också. Detkanske jag hittar en annan gång.

måndag 16 april 2012

16 april - ingen vanlig måndag - 22 juli 2011

Den här måndagen är en speciell måndag, inte en i mängden av måndagar, för många norrmän är det en väldigt tung måndag. Jag  tänker på alla drabbade från katastrofen i Norge 22 juli. Idag är det starten på rättegången mot Anders Bering Breivik. Den galna mannen erkänner händelserna men menar att han inte är straffskyldig. Han godkänner heller inte rätten. Tv sänder direkt och jag har följt sändningen hela förmiddagen.

Någon som var mittt i händelserna sa dessa ord efteråt:

Om en man kan visa så mycket hat, tänk hur mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans

Så sant, så sant!

http://www.aftonbladet.se/

http://www.vg.no/

torsdag 12 april 2012

Nagellack -Mavala spring 2012

Kicks i Arvika fick ett besök idag. Elsa skulle till tandläkaren så vi strosade runt på stan en stund. Hon älskar också nagellack och ville ha, medans mamman sa NEJ - idag blir det inget. Men så fel jag hade, de hade fått in Mavalas spring collection och det var så fina färger. Priset, 2 för 79kr avgjorde, det gula och det rosa fick följa med hem. Nu har Elsa gula naglar och hon sa att de lyser som solen. Gissa om  hon är nöjd??

På tal om samlare...hmmm...de här två är inte mina enda små Mavalaflaskor.;)

Bilderna från: www.totalbeaty.se


onsdag 11 april 2012

Retrotyger - samlare

Ibland inser man saker om sig själv som man föträngt/inte sett. Att jag samlar på en hel del saker vet jag, men inget jag tänker på. Det blir mer påtagligt när man bloggar.:D Mitt samlarmani märks inte så mycket här hemma eftersom det finns många utrymmen i huset att "stoppa" saker. Jag är en samlare av gamla julsaker/påsksaker, pelargoner, gamla ting och retrotyger samt 60-talsklänningar (de bjuder jag på en annan gång.)

När jag plockade iordning mina tyger kom jag på att fota dem så att ni får se vad jag har i gömmorna. Samlare av tyger har också lett till att jag letar gamla mönster från 60-talet så jag kan skapa något av de vackra tygerna.



Det här stycket hittade jag på Röda Korset, mönster och tyg i ett.

torsdag 5 april 2012

GLAD PÅSK

När Caroline var här igår blev det lite foto av påskkärringen Elsa och katten Åskar Tuss. Tyvärr var Elsa på sitt  mindre bra humör, men några bra foton blev det.

Rörstrands Agneta

Ännu ett fynd från Erikshjälpen, 15  kr. Visst är den fin?

Loppisfynd - påskpynt

Det nya påskpyntet som jag hittade på loppisrundan igår + ett traderafynd.
Påskkäring i trä (5 kr)
Påskkärring med gummiansikte (10 kr)

Kanonhäftig kruka (5kr), trekantig, planterade jag en gul hyacint  o små vita pärlhyacint
Påskig kruka för 5kr


Traderafynd - helt fantastisk.

Gammalt påskpynt

Jag älskar gammalt julpynt och jag älskar gammalt påskpynt. Just gammalt kan vara svårt att definiera då det är väldigt olika beroende på tycke och smak. Jag har några gamla ägghönor och andra porslinsgrejer som  det pyntas med till påsk. Det mesta är köpt på  loppisar och igår var jag ute på en "mini-loppisrunda" med döttrarna, Caroline o Elsa. Jag hittade några nya grejer som fick följa med hem.



70-tals höna som jag hade då det begav sig.
Älskar dessa små kycklingar som rispynt.
Påskägg med piprens-stuk.

Pelargoner

Två av  mina nya pelargoner har precis börjat blomma, och de är så vackra. Den röda heter Star of percia och Sparkler.

tisdag 3 april 2012

Vårtecken

Idag plockade Elsa vitsippor för första gången. Vi hittade också blåsippor som fick följa med hem (i Värmland är de inte fridlysta.) Fotona är inte så bra, fotat med Iphone.