Om livet på en gård i Värmland -
inredning, blommor & trädgård, årstider (tokig i jul), loppisfynd, lite mode, en gnutta jobb och lite annat smått o gott.

onsdag 31 oktober 2012

Stickat

Nu har jag slagit till. Har kikat på flera olika mönster och fastnade nog för en annan modell i en annan kvalite'. Råkade hamna i garnaffären Fantasy i Arvika och där saluförs Drops garner. Ett av de mönster jag kikat på var just den här tunikan och nu hade de 25% på garnet Alpaca, det avgjorde mitt val. Under 300kr för material till en tunika är billigt. Nu ska det börja stickas, när nu den tiden dyker upp??? ;)

Bild från www.garnstudio.com

 

 

måndag 29 oktober 2012

Jul i sängen

Läser några julbloggar (kika in på julbloggar.se så finner du massor) och där hittade jag tips på juliga påslakan med hjärtan. Dessa har jag beställt och hoppas att de inte liknar papper. :)

 

 

söndag 28 oktober 2012

Frostigt

Livet på landet, så härser det ut från trappen hemma hos oss, lååångt till närmaste granne. Vaknade till ett frostlandskap ute, -8 grader men strålande sol. Solen smälter nog frosten när den tagit sig över trädtopparna. Det är nästan så att julkänslan infinner sig. Inhandlade även säsongens första julgranskulor ala fattigmanssilver. Så fina.

 

 

 

söndag 21 oktober 2012

Bosse Tuss

Bjuder på en skön bild. Lilla kissen sov i skålen halva dagen.

 

 

 

Änglamonster x 2

Elsa och Mino är radarparet. Hon är ett Änglamonster och han är ett Änglamonster. Idag var det Mino som visade sina mindre bra sidor, han är en shettis med mycket egen vilja. Elsa är medryttare och vi hinner med en tur i veckan. Visst passar de ihop?

 

 
 

fredag 19 oktober 2012

Hästar, hästar

Jag älskar dalahästar i alla dess former. Här har jag hittat lite olika. Den riktiga dalahästen ska vara med på Stockholm Horse Show, alltså ger ej att köpa. Julpyntet med tovade hästar finns på Åhlens.

 

 

 

 

onsdag 17 oktober 2012

Katt o råtta

Min älskade lilla kisse Bosse Tuss har lyckats, inte så kul med möss inne men duktig jägare har jag iaf.

 

söndag 14 oktober 2012

Tungt

Ännu en tonåring som gått bort i Torsby. Väcktes imorse av min dotter som frågade om jag visste vad som hänt, vilket jag inte gjorde. Det visade sig vara en grabb som omkommit i en olycka under natten. En grabb som jag haft i skolan under tre år. Tänker på alla de drabbade. Vila i frid!

http://www.nwt.se/torsby/article1184510.ece


lördag 13 oktober 2012

Slut på bloggtorkan

Nu när jag hittat Blogsy på App store så är det riktigt kul att uppdatera. Jag tror faktiskt att bloggtorkan är borta för gott. :)

 

Tradera är själva grejen

Kan inte riktigt fatta att det gått så bra på Tradera. Sedan 1 sept har jag sålt för oootroliga 7618 kr, och det är bara kläder. Stora storlekar har gått åt som smör. Har ett par auktioner som går ut imorgon, så ett par hundralappar blir det till. Känner mig sååå nöjd!!

 

 



Summering



AntalUtropPrisAntal bud
Sålda:54 st3 055 kr7 618 kr547

Sophora - nyköpt växt

Såg den här växten på blomaffären när det var marknad i Arvika förra helgen. Tyckte den såg himla rolig ut och kunde inte släppa den. Igår stegade jag in på Hedlunds blommor och den blev min för 150 kr. Googlade på namnet för att se hur den ska skötas....och Oh my god....den får inte torka ut. Hoppas att jag lyckas med den.



Mariustunika - tunika med norskt mönster

Nu har jag hittat mitt nya projekt, att sticka en tunika i det populära mariusmönsteret. Bilden kommer från www.sandnes.no

 

fredag 12 oktober 2012

Provar en gång till

Får till bilder men de blir bara klickbara. Undra varför???
Men nu verkar det fungera...pga Blogsy. ;)






Tjoho

Är fortfarande i upptäckarfasen dvs letar febrilt efter någon app som underlättar bloggande från Ipad.